Skip to main content

Artifisyel Üriner Sfinkter Ameliyatı Nasıl Yapılır

Artifisyel Üriner Sfinkter Ameliyatı Nasıl Yapılır


Bu operasyon genellikle genel anestezi şartları altında yapılır. Spinal anestezi de bazı durumlarda kullanılabilir.

Cerrahi Adımlar:

• Mesane boşaltılır: Cerrahınız ameliyat sırasında mesanenizin tamamen boş olduğundan emin olmak için bir üriner kateter vasıtasıyla mesaneyi boşaltacaktır.
• Kesi yapılır: Kafı üretranın etrafına yerleştirmek için skrotum ve anüs arasında bir kesi yapılır ve rezervuarı yerleştirmek için de karnın alt tarafında başka bir kesi yapılır
• AUS : Cuff denilen üretraya uygun boyda bir tür silikon kelepçe üretranın etrafına yerleştirilir. Son olarak, pompa skrotum içine başka bir kesi olmadan yerleştirilir ve cihazın diğer iki bağlantı elemanına (Basınç balonu ve Pompa) bağlanır.

Takılan Cuff (Kelepçe) birkaç hafta sonra poliklinikte doktor veya ürün danışmanı protezi aktive edene kadar açık bırakılır.

Ayrıca başka bir yaklaşımda skrotumdan tek kesi ile balon, cuff ve kontrol pompası yerleştirilir.

Bu yazı/sayfa, Üroloji Uzmanı tarafından derlenmiş, incelenmiş ve onaylanmıştır. Bu yazı içeriğinin doğruluğunu ve güvenilirliğini garanti etmektedir. Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır. Tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Artifisyel Üriner Sfinkter Ameliyatı Nasıl Yapılır

Artifisyel Üriner Sfinkterlerin önemli bir kısmı Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından kapsanmaktadır. SGK’ın ödeme şartları ve Artifisyel Üriner Sfinkter tedavisi hakkında daha detaylı bilgi almak için sitemiz üzerinden “Bilgi İsteme Formu” vasıtası ile bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Tüm görüşmeler Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (KVKK ) gereğince size özel ve gizli tutulmaktadır.

Etiketler:


Şu an buradasınız:

Yayın Tarihi: 11 Mayıs 2020