Skip to main content

Artifisyel Üriner Sfinkter Olası Komplikasyonları Nelerdir



Konuşmacı: Prof. Dr. Rahmi Onur

Videoda Konuşulanların Metini

Yapay Sfinkter adından da anlaşılacağı üzere yapay bir cihazdır. Bunun içerisinde bir sıvı sürkilasyonu devirdayımı var ve bu sıvının devirdaymı sırasında ortaya çıkan mekanik problemler oluşabilir bu oran son yıllarda geliştirilen bu tüplerin kıvrılmasının engellenmesi veya kopmasını engellenmesini sağlayan yeni yöntemlerle oldukça azaldı %10’un altına düştü. Bu cihazlarla 5 yıllık revizyon ya da 5 yıllık bir takım manipilasyonlar mekanik arızaların olma oranı %25’lerin altında şuanda eskiden bu oran %35-40 idi.

Komplikasyon Oranı Nedir?
Şu an 4 hastanın anca birinde bu problemler ortaya çıkabiliyor. Özellikle cihaza bağlı sorun ise daha da azalmaya başladı daha çok enfeksiyon ve vücudun buna vermiş olduğu belli bir takım reaksiyonlar rezervuarın vücut dışına atılması gibi mihrasyon uzaklaşma gibi problemler ortaya çıkıyor. Onun dısında en büyük sorunumuz bizim

enfeksiyon. Enfeksiyon mekanik bozulma ve idrar tüpünün incelmesi zamanla bu kelepçenin yaptığı baskı ile incelmesi ve orada bir deselerasyon yırtılma yaralanma ortaya çıkabilir. Buna da yine uygun yöntem seçerek uygun bir cihaz seçerek bunun önüne geçebiliyoruz.

Bu yazı/sayfa, Üroloji Uzmanı tarafından derlenmiş, incelenmiş ve onaylanmıştır. Bu yazı içeriğinin doğruluğunu ve güvenilirliğini garanti etmektedir. Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır. Tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.


Artifisyel Üriner Sfinkterlerin önemli bir kısmı Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından kapsanmaktadır. SGK’ın ödeme şartları ve Artifisyel Üriner Sfinkter tedavisi hakkında daha detaylı bilgi almak için sitemiz üzerinden “Bilgi İsteme Formu” vasıtası ile bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Tüm görüşmeler GDPR ve HIPAA kanunları gereğince size özel ve gizli tutulmaktadır.